Televizyon

2021 En çok izlenen Gerilim ve Psikoloji filmleri

Koronavirüs salgını peşinden yaz tatilinin girmesiyle vatandaşlar evlerine hapsoldu. Hepimiz evde yapılabilecek aktiviteleri araştırmaya başladı. Bu aktivitelerin başlangıcında dizi ve film seyretmek geliyor. Son aylarda birçok dizi film platformu izlenme sayılarının arttığı açıklamıştı. Bu bizlere insanların film ve dizilere ilgi gösterdiği açıkça gösteriyor.

Oldukça izlenen film türlerinden biri de gerilim filmleri oldu. Gerilim filmlerine olan ilgi ortaya koyulmuşken, sineme tutkunları gerilim filmlerini araştırmaya başladı. Ama film seyretmek bir kültür meselesi olup kaliteli film seyretmek sizleri devamlı bir adım atacaktır. Son yılların en başarı göstermiş gerilim filmlerini sizler için derledik.

Soluksuz izleyebileceğiniz en iyi gerilim filmler hangileridir?

Bridge Of Spies
Room
Göne Girl
Nightcrawler
Melekler Ve Şeytanlar
Parçalanmış
Amerikan Sapığı
İçerideki Adam
Kelebek Etkisi
Makinist
Ejderha Dövmeli Kız
Altıncı His
Zindan Adası
Taksi Şoförü
Testere
John Wick 2
Otomatik Portakal
İhtiyar Delikanlı
Cinnet
Kuzuların Sessizliği
Olağan Şüpheliler
Yedi
Dövüş Kulübü
Başlangıç

Bridge Of Spies

ABD ve Rusya’nın soğuk cenk döneminde yaşanmış olan olayların anlatıldığı filmimizde Tom Hanks başrolde yer verilmiştir.

Room-Gizli Dünya

2015 yılında yapılmış ödüllü filmimizde bir anne ve çocuğun bir odada 5 yıl süresince hayatta kalma çabası anlatılmaktadır.

Gone Girl- Kayıp Kız

Gerilim filmlerinin en başarılılarından biri olarak gösterilen filmimizde 5. Evlilik yıl dönümlerini kutlayan Nick ve Amy’nin arasında olan durumlar anlatılmaktadır.

Nightcrawler- Gece Vurgunu

Lou Bloom adlı oyuncunun gece muhabiri olarak başladığı medya sektöründe hırs ve başarı uğruna yapmış olduğu garip durumlar anlatılmaktadır.

Angels & Demons- Melekler ve Şeytanlar

2009 yılında yapılmış film Dan Brown’un kitabından uyarlanmıştır. Filmimizde bir öldürme üstüne kurulan İlluminati tarikatı ve Vatikan’ın karşı karşıya gelmesi anlatılmaktadır.

Splıt-Parçalanmış

2016 yılında yapılmış film yayınlandığı dönem büyük ses getirmişti. Filmimizde Kevin ve üç kız kardeşin ruhsal problemlerine yer verilmiştir.

American Psycho- Amerikan Sapığı

Filmimizde ABD’da büyük bir korku salan sapığın hikayesi anlatılmaktadır.

The Machinist- Makinist

2004 yılında yapılmış fimde uyumama problemi yaşayan Trevor’ın hızla zayıflamaya başlamasıyla arkadaşları tarafınca dışlanması ve peşinden ruhsal problemler yaşayan Trevor’un hikayesi anlatılmaktadır.

Black Swam- Siyah Kuğu

Filmimizde balerin olmak isteyen ama bir türlü istediğini elde edemeyen Nina adlı kızın yaşamış olduğu durumlar anlatılmaktadır.

Taxi Driver- Taksi Şoförü

Efsaneleşmiş film Taksi Driver en unutulmaz gerilim filmlerinden biridir. Filmimizde Robert De Niro başrolde yer verilmiştir.

Jhon Wick 2

Keanu Reeves’in unutulmaz oyuncularından önde gelen Jhon’un kabahat dünyasında başına katılan durumlar anlatılmaktadır.

Seven- Yedi

1995 yılında yapılmış filmimizde ruhsal gerilim üstüne işlenen 7 ölümcül günah anlatılmaktadır.

Fight Club- Dövüş Kulübü

Bir klasik haline gelmiş ve günümüzde replikleri çokça kullanılan filmimizde Jack ve Marla hikayesi anlatılmaktadır. Jack’in yaşamı Marla ile tanıştıktan sonrasında baştan aşağı değişmektedir.

Inception- Başlangıç

Oyuncu ekibi ve konusuyla gerilim filmlerinin en başarılılarından biri olarak gösterilen filmimizde Dom Cobb adlı hırsızın rüya gören kişilerin düşüncelerini çalarak casusluk yapması ve peşinden aniden kaçak yaşamı yaşaması anlatılmaktadır.

Usual Suspects- Olağan Şüpheliler

Filmimizde San Pedro şehrinde patlayan bir teknede meydana getirilen araştırma sonucu 27 ceset ve uyuşturucu bulunmuştur. Yaşanmış olan vahim olayın araştırılması filmimizde işlenmiştir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu