Teknoloji

Huawei band 4 nasıldır?

A101 güncel olarak duyurulan ve oldukça fazla kişinin uzun süreden beri beklediği Huawei Band 4 akıllı bilezik A101 raflarında yerini aldı. 179 TL fiyat etiketi ile raflarda yerini alan Band 4 akıllık bilezik Hepsiburada.com üstünden 187 TL’ye satılmış olduğu için oldukca fazla talep edilmese de kargo beklemek istemeyen oldukça fazla insan A101’den alışveriş yapıyor.

Huawei band 4 nasıldır?

4 köşeli akıllık bilezik severlerin tercih edebileceği Huawei Band 4 akıllı bilekliğin kordonu Xiaomi miBand kadar rahat olmasa da fiyatına gore kaliteli bir araç-gereç yapısına haiz. Menü kullanımı önceden zorluk derecesi yüksek Band 4 akıllık bilekliğin pil ve şarj süreleri de fiyatına gore kafi seviyede.

Xiaomi miBand 20 güne kadar şarj sunarken Huawei Band 4 bir tek 4 – 6 gün aralığında şarj sunuyor. Uyku takip edeni ve adım sayma mevzularında başarı göstermiş olan akıllı bilezik hem de fiyatına gore başarı göstermiş özellikler sunuyor.

Huawei Band 4 kullanıcı yorumları

Bu bilezik hakkında kafi açıklama maalesef hiçbir yerde yok, ben size izah edeyim. Bilezik ile her bildiriminizi anında okuyabiliyorsunuz, fazlasıyla akıcı donma kasma yapmayan bir ara yüze haiz. Aygıt Huawei watch GT2 deki TruSeen 3.5 ve TrueSleep 2.0 özelliklerini bununla beraber getiriyor. Honor band 5’de ise sırasıyla 3.0 ve 1 versiyonları yer ediniyor bu özelliklerin. Öteki HİÇBİR bilekliğin sunmadığı (Honor band 5 de var fakat eski versiyon söylediğim benzer biçimde) akıllı alarm özelliği var. Bir akıllı aksesuarın bence haiz olması ihtiyaç duyulan en temel özelliği. Ne mi yapıyor? TrueSleep 2.0 teknolojisi yardımıyla uyurken uyku periyotlarınızı takip ediyor fakat aslolan bomba şu: takip edip mal benzer biçimde ekrana bakmanızı sağlamak yerine bu verileri kendisi değerlendirip sizi uykunuzun en hafifçe noktasında uyandırıyor. Böylelikle tabiri caizse bebek benzer biçimde uyanmış oluyorsunuz. Onlarca İngilizce forumda gezdim, tüm bileklikleri karşılaştırdım. Bu akıllı alarm sistemi yalnızca huawei-honor’da var. Ve bu cihazdaki sensörler Huawei watch gt2’deki teknolojiyi bununla beraber getiriyor. Ekran oldukça güzel, aygıt akıcı, yaşamı kolaylaştırıyor, titreşimi oldukça kuvvetli. Tercih sizin saçma sapan hiçbir işinize yaramayacak ‘’aa bak bildirim okuyorum’’ demek için 200-300tl bolca reklamlı ürünlere para verecekseniz siz bilirsiniz.

Kesinlikle muhteşem. Önceden mi band 2 kullanıyordum, mi band 4 almamamın sebebi kayışı ve şarj zorluğu. Bunda şarj aleti gerekliliği yok ne kadar da şarj surem averaj 6 gün olsa da her yerde 1 saat benzer biçimde bir surede şarj edebiliyorum. Hepimiz mi band 4, honor 5 ya da huawei band 4 içinde kalmıştı. Ötekilerden pozitif yanları şarj sekli, dizaynı, gündüz uykularını takip edeni ve akıllı uyandırma idi. Çeşitli kaynaklarda SpO2 sensoru var dese de ya ülkemiz için etkin değil ya da noksan açıklama. Ekranı amoled değil ve çözünürlüğü yüksek değil fakat gündüz kullanımında kafi. Doğal olarak darbelere karşı iyi mi bir dezavantajı olacak bilemem. Beni uzun sure ekonomik bir ECG fonksiyonlu band çıkana kadar yönetim eder.
Akıllı alarm ile beni uykumun en hafifçe anında uyandırması inanılmaz bir özellik. Ekran yeterince net, parlaklık ideal. Nabız ölçer (truseen 3.5) ve uyku takip (truesleep 2.0) sensörleri ile inanılmaz detaylı bir iş çıkartıyor, Huawei GT2 ile aynı sensörlere haiz olması inanılmaz şaşırtıcı bir durum. Ara yüz kişiselleştirmesi açısından da baya iyi, bir sürü duvar kağıdı var. Haliyle kronometresi, geri sayımı, kalori hesaplaması ve adım ölçeri var. Bildirimleri okuyabiliyorum, kimden geldiğini ve ne yazdığını gösteriyor.

İlk kez bir akıllı bilekli alıyorum. Haliyle tam olarak iyi mi değerlendirmem gerekiyor bilmiyorum. Fakat gene de sizlere tecrübelerimi söyleyeceğim. Kullanmak için ilk olarak Huawei’nin sunmuş olduğu Sıhhat uygulamasını yükleyeceksiniz. Bundan sonrasında size Huawei service adlı bir uygulamayı kuracaktır. Bu Huawei service uygulaması ve Sıhhat uygulaması devamlı çalıyor. Benim benzer biçimde giriş seviyesi bir telefonunuz var ise telefonun yorulduğunu hissedebilirsiniz. Telefonum BlackBerry PRIV modeli. Uygulamayı kullanımı oldukca rahat oldukca rahat ara yüzlerle her şeye ulaşmanız mümkün. Fakat telefon ile bilekliğinizin bağlı kalması için Bluetooth ve Konum hizmetlerinin açık olması gerekiyor. Konum hizmetlerini telefon ayarlarından düşük duyarlılık moduna almanızı şiddetle tavsiye ederim. Aksi halde telefonunuz şarj süresi oldukca süratli tükenecektir. Telefon üstünde olan deneyimleri anlattığıma gore birazcık da bilekliğin kendisinden bahsedelim. Bilezik minik ve şirin. Ekranı bence bir tık önceden büyük olabilirdi. Bilekliğin ayarladığından devamlı kalkıp atışını takibini açık bıraktım. Uygulama üstünden ortalama 10 dakika ara kalp atış hızımı görebiliyorum ne işe yarıyor derseniz asla görünce mutlu oluyorum. En sevdiğim özelliği ise uyku doğal olarak ki. Eğer TrueSleep hususi durumunu açarsanız uykunuzu sizin için çözümleme edecektir. Bu özellik bende bir sonraki günün uykusunu ve zamanını ayarlamak için oldukca güzel bir seçenek oluşturuyor. TrueSleep özelliği ve devamlı kalp atışı özelliği oldukca şarj tüketir diye uyarı yapar bu özellikler açık olmasına karşın bir tek pazar akşamları şarj ederim. Adım sayarını kontrol etmedim. Malum şu an korona günleri olduğundan herhangi bir antrenman – egzersiz yapmış olup kontrol etme imkanım olmadı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu