Televizyon

Kızıl Goncalar Dizisindeki “Faniler Tarikatı” Ne İfade Ediyor? Gerçekte Faniler Tarikatı Var Mı?

“Kızıl Goncalar” dizisinin başrollerini üstlenen Özgü Namal ve Özcan Deniz, izleyicinin dikkatini “Faniler Tarikatı “na çekti. Ancak bu tarikat gerçekten var mı ve üyeleri kimler? İşte konuyla ilgili detaylar…

Farklı görüş ve yaşam tarzlarına sahip ailelerin hikayelerine odaklanan Kızılcık Şerbeti’nin ardından Gold Film, Kızıl Goncalar dizisiyle yeniden gündemde. FOX TV’de yayınlanan dizi, kızını okula göndermek isteyen Meryem’in tarikatın uygulamalarını öğrenmesi etrafında dönüyor. Bir dava sonucunda tarikat şeyhinin torunu Cüneyd ile laik bir psikiyatrist olan Levent’in yolları kesişiyor. Bu olaylar zinciri, geçmişteki sırların herkesin hayatını etkilemeye başlamasıyla daha da karmaşık bir hal alır.

Başrollerinde Özgü Namal, Özcan Deniz ve Mert Yazıcıoğlu’nun yer aldığı Kızıl Goncalar dizisinde Faniler Tarikatı görünürde önemli bir konu olarak işleniyor. Ancak Türkiye’de pek çok dini cemaat ve tarikatın varlığı nedeniyle Faniler Tarikatı’nın gerçekte var olup olmadığı araştırılıyor.

Bu dizi ile izleyiciler Faniler Tarikatı’nın gerçekten var olup olmadığını öğrenmek için arama motorlarında arama yapıyor. Faniler Tarikatı nedir, Faniler Tarikatı gerçekten var mı, Faniler Tarikatı gerçek mi? İşte bu soruların cevapları…

1. Faniler Tarikatı nedir?
Faniler Tarikatı, “Kızıl Goncalar” dizisinde dini veya mistik bir öğretiden ziyade daha dünyevi, maddi veya kişisel çıkarlara odaklanan bir tarikat türü olarak karşımıza çıkmaktadır. Dizide tarikatın uygulamaları ve üyelerinin yaşam tarzları hikayenin ana unsurlarından birini oluşturuyor. Faniler Tarikatı, karakterlerin karşılaştıkları zorluklar ve çatışmalar arasında merkeze yerleşerek farklı dünya görüşleri arasındaki gerilimi izleyicilere gösteriyor.

2. Faniler Tarikatı gerçekte var mı?
Kırmızı Goncalar dizisi ile gündeme gelen Faniler Tarikatı aslında yok. Dizide Faniler Tarikatı hicivsel bir anlam taşıyor.

Türkiye’de tarihsel süreç boyunca birçok farklı tarikat ve dini cemaat etkin olmuştur. Nakşibendi, Mevlevi, Süleymaniye, İsmailağa Cemaati, Cübbeli Ahmet Hoca Cemaati bunlardan sadece bazılarıdır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu